petrochemie

Saba-AWZI-Haarlem-(12) Saba-AWZI-Haarlem-(19) Saba-AWZI-Haarlem-(15)

Verticale brugvoeg strak afgewerkt en chemicaliënbestendig

Bij Shell Moerdijk staan tientallen opslagtanks vol met verschillende chemische producten.  Deze opslagtanks worden tegen de annular aan preventief rondom afgekit.  Dit wordt gedaan om de bodem te beschermen mocht de tank lek raken. Het is dus zeer belangrijk dat de kit bestand is tegen chemicaliën. Daarnaast is het van belang dat de kit elastisch is. Als de opslagtank vol is, drukt de kit verder in dan wanneer de tank leeg is en juist iets omhoog komt.

Bijzonder aan de kitvoeg is dat er een zeer brede verticale brugvoeg wordt toegepast.  Zo’n brede voeg komt zelden voor. Het is dan ook niet makkelijk om een nette strakke kitvoeg aan te brengen. Sealflex Voegafdichtingen BV gebruikt hiervoor een breed afwerkgereedschap dat ze zelf hebben gefabriceerd.  Het resultaat is een brede, strakke, gladde kitvoeg .

 

Milieu afdichtingen

Vanwege het milieu worden aan de Petrochemische industrie, tankstations, garages, wasplaatsen enz. steeds strengere eisen gesteld. Dit wordt bepaald in de Wet Bodembeschermende Voorzieningen. Als gevolg van deze milieuwet zijn industriële bedrijven verplicht hun werkvloeren vloeistofdicht te maken.Vloeistofdichte afwerking van vloeren is een specialiteit van Sealflex.
Wij hebben de kennis, ervaring en gecertificeerde erkenning om deze werkzaamheden volgens CUR-aanbeveling 44, 65 en KIWA BRL 2369, vakkundig  uit te voeren.